Fotocronică

Vizita Alteței Sale Regale Principele Radu la Cahul și Comrat.

"În ziua de luni, 3 octombrie 2016, Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat orașele Cahul (Raionul Cahul) și Comrat (Regiunea Autonomă Găgăuzia), în Republica Moldova.

Principele Radu a vizitat, în dimineața de luni, Consiliul Raional Cahul, unde s-a întâlnit cu președintele consiliului, dl Ion Groza, și cu primarul orașului Cahul, dl Nicolae Dandiș. La întâlnire au luat parte dl Gheorghe Duca, membru al Executivului de la Chișinău, președintele Academiei de Științe a Republicii Moldova, și Excelența Sa domnul Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău. Au fost de asemenea prezenți membri ai Parlamentului de la Chișinău, reprezentanți ai Raionului și orașului Cahul, precum și dna Anca Corfu, consul general al României la Cahul.

Principele Radu a vizitat, în continuare, Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, unde s-a întâlnit cu studenți și cu profesori, iar apoi Colegiul “Mihai Eminescu”, unde a participat la o întâlnire cu elevii colegiului și cu profesorii lor. La colegiu, Principele Radu și personalitățile prezente au asistat la un spectacol de muzică, dans și poezie pregătit de elevi.

În cele trei instituții din Cahul, Principele Radu a discutat cu gazdele despre proiecte comune în domeniul educației, economiei și infrastructurii. Actualmente, România oferă Republicii Moldova un important ajutor în renovarea și modernizarea grădinițelor de copii și școlilor. O serie de proiecte importante se desfășoară în domeniul cultural. La Universitatea Academiei de Științe a Moldovei se acordă anual două burse regale: Bursa Regele Ferdinand I și Bursa Regina Maria. Două instituții de învățământ poartă nume regal: Liceul Teoretic Regele Mihai I din Cimișeni și Școala Primară Regina Maria.

La Comrat, în Regiunea Autonomă Găgăuzia, Principele Radu a vizitat Universitatea de Stat din Comrat unde, cu un an în urmă, la inițiativa Alteței Sale Regale, au început demersurile pentru deschiderea unui Lectorat de Limba Română. Lectoratul numără actualmente doi profesori și a fost inaugurat în martie 2016. Principele Radu a vizitat, de asemenea, Centrul de Informare al României. Alteța Sa Regală a avut un dialog cu studenții universității pe teme legate de limbă, civilizație și cultură română. La vizită au luat parte președintele Academiei de Științe a Republicii Moldova, ambasadorul României la Chișinău și consulul general al României la Cahul." (Sursa: http://www.romaniaregala.ro/…/vizite-regale-la-galati-cahul… )

Mai multe fotografii: https://www.facebook.com/CGCahul/photos/?tab=album&album_id=1356283877750241 

În prim plan

Prevalidare in ECONSULAT si Reprogramari

03.05.2017

ANUNT IMPORTANT! Stimati solicitanti de servicii consulare, vă comunicăm faptul că în continuare se fac eforturi pentru …

Viza de lungă ședere pentru studii în România!

04.08.2016

Rezultatele repartizării elevilor din R. MOLDOVA în învățământul liceal și profesional din ROMÂNIA - 27 iulie 2016 Atrag…

Alegeri Parlamentare in Romania

06.07.2016

Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania 06.07.2016 Dacă ai prieteni sau membri ai familiei…

5650 de locuri subvenționate de statul român alocate Republicii Moldova

01.07.2016

5650 de locuri subvenționate de statul român pentru școlarizarea tinerilor din Republica Moldova Ministerul Educației și…