Actualitatea consulatului

Comunicat de presă

 Acţiuni organizate de Consulatul General al României la Cahul cu ocazia Zilei Limbii Române - 31 august 2012

 

Consulatul General al României la Cahul, în parteneriat cu Consiliul Raional Cahul şi Primăria oraşului Cahul a organizat, la 31 august 2012, la Cahul, Republica Moldova, activităţi cultural artistice prilejuite de marcarea Zilei Limbii Române.

Manifestările au debutat în Piaţa Independenţei din Cahul cu alocuţiuni din partea reprezentanţilor autorităţilor locale, ai Consulatului General al României la Cahul şi ai reprezentanţilor societăţii civile şi mediilor literare, fiind urmate de emoţionante momente cultural artistice.

Consulatul General al României la Cahul a fost reprezentat de domnul Ionel Constantin Mitea, consul, care a oferit, din partea misiunii, diplome de merit profesorilor şi elevilor de la instituţii de învăţământ liceal din oraş, a căror activitate a adus o contribuţie substanţială la promovarea şi dezvoltarea limbii române.

Ulterior, în aula Universităţii “B. P. Haşdeu”  au avut loc lansarea volumului de versuri “Beresith (Facerea)” a profesorului de limbă română Petru Botezatu, un moment poetic susţinut de actorii Teatrului Dramatic-Muzical “B. P. Haşdeu” din Cahul, un recital de poezie şi interpretare la instrumente de suflat susţinut de reprezentanţii Centrului Cultural “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Directorul Centrului Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi, domnul Sergiu Dumitrescu, a făcut o donaţie de carte (300 de volume) către Biblioteca Raională pentru Copii Cahul şi Liceul Teoretic “Ion Creangă” din oraş.

În prim plan

Prevalidare in ECONSULAT si Reprogramari

03.05.2017

ANUNT IMPORTANT! Stimati solicitanti de servicii consulare, vă comunicăm faptul că în continuare se fac eforturi pentru …

Viza de lungă ședere pentru studii în România!

04.08.2016

Rezultatele repartizării elevilor din R. MOLDOVA în învățământul liceal și profesional din ROMÂNIA - 27 iulie 2016 Atrag…

Alegeri Parlamentare in Romania

06.07.2016

Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania 06.07.2016 Dacă ai prieteni sau membri ai familiei…

5650 de locuri subvenționate de statul român alocate Republicii Moldova

01.07.2016

5650 de locuri subvenționate de statul român pentru școlarizarea tinerilor din Republica Moldova Ministerul Educației și…